Preview Mode Links will not work in preview mode

Demokratiresan - en podcast från SKR

Mar 29, 2021

I veckans avsnitt av Demokratiresan gör vi en internationell utblick. Ni får höra vad som händer inom medborgardialog och medborgarbudget i Portugal och Skottland. Hur har de processerna påverkats av det pandemi-år som varit?
Medverkande: Jez Hall, Manchester i Storbritannien, medborgarbudget och andra...


Mar 16, 2021

”Piteå ska vara en kommun med samhällsgemskap med mångfald som grund.” så inleds veckans poddavsnitt som handlar om Piteå Kommun som blivit en MR-kommun. Vi samtalar med Helena Stenberg och Vera Renberg, Piteå kommun, om den resa kommunen gjort för att komma dit.

Medverkande: Helena Stenberg, kommunalråd och...


Mar 2, 2021

Välkomna till ett samtal om hur det har varit att bedriva revision under Coronakrisen. Den kommunala revisionen är ett lokalt demokratiskt kontrollinstrument med uppdrag att granska den verksamhet som bedrivs i kommunen samt pröva ansvarstagandet. I kristider är revisionen en funktion som kan vara med och bidra...


Feb 16, 2021

I veckans avsnitt pratar vi med Helan Linde, förbundsjurist SKR, och Martin Lidhamn, handläggare SKR, om vad som krävs för att man ska kunna delta på distans i ett region- eller kommunfullmäktige. Vilka möjligheter och utmaningar finns men den nuvarande lagstiftningen på området?
Vi får också höra...


Feb 2, 2021

I detta avsnitt samtalar vi med två ledande förtroendevalda, Emilie Orring RSO i Uppsala och Peter Schilling KSO i Sundbyberg om hur det är att leda i en pandemi.

Hur påverkas de politiska församlingarna av de restriktioner som finns, så väl praktiskt som innehållsmässigt?

Vi pratar också om vad som krävs...